قالب وردپرس
افزونه وردپرس
هنرهای محیطی

امروزه هنر محیطی که یکی از شاخه های هنر جدید است، تقریبا در همه جای دنیا مطرح و پذیرای مخاطبان خاص و عام گشته است،تا جایی که در برخی موارد خود مخاطب نیز جزئی تفکیک ناپذیر از اثر است.هنر محیطی هنری است با گرایش های مختلف که سعی دارد ، با نگرشی نو به رابطه انسان با طبیعت بپردازد و راهکارهایی جدید برای همزیستی با محیط اطراف در اختیارمان بگذارد.
هنر محیطی و هنر زمین از جمله گرایش های هنر معاصر می باشند که هنرمندان نسل جوان را روز به روز بیشتر به خود مشغول میکنند.
هنر محیطی اغلب به صورت کلی برای نامیدن گرایش هایی چون هنر بوم شناختی( Eco Art )، هنر در طبیعت(Art in Nature )، هنر ترمیمی(Restoration Art )، و … به کار می رود. هنر محیطی می کوشد تا رابطه مخاطب با محیط را بهبود ببخشد و از خلال این رابطه دوستانه او را متوجه مسائل زیست محیطی اطرافش نماید و در مسیر احیا و بازسازی محیط های آسیب دیده قرار دهد.برای این مهم هنرمند گاه با جابه جا کردن ، افزودن و یا کاستن عنصری از عناصرطبیعت ، به خلق اثر و ارائه بیانی جدید از محیط می پردازد.
«هنر محیطی» در وهله نخست نوعی ارائه اثر در دل طبیعت به منظور ارتباط مستقیم و گسترده با مخاطب عام و توجه بیشتر به محیط زیست است که ریشه در تحولات و جریان های صنعتی دوران معاصر دارد.از این منظر وجه تمایز این هنر ،محل ارائه آن در برابر مکان هایی متعارف همچون موزه و گالری است.
هنر محیطی خود را بلاواسطه در برابر عموم قرار می دهد و وگاه انقدر نزدیک که مخاطبش را در خود میگیردو فرصتی را فراهم می کند که بار دیگر انسان را به طبیعت وارد کند.
گفته می شود ،یکی از مهمترین نقش هایی که هنرمند به عهده دارد ،بازنمایی موضوعات آشنا در اشکال ناآشنای جدید است به گونه ای که شاید بیشتر،جهان را متوجه بحران های زیست محیطی کند.
«هنر محیطی» در لغتنامهی آکسفورد فرمی هنری است که در آن هنرمندان فضایی 3 بعدی را خلق میکنند که تماشاگر میتواند در آن با چندین حسِ برانگیزاننده و هیجانآورِ بصری، شنیداری، حرکتی، لمسی، و حتی بویایی، به شکلی درگیرانه مواجه شود. فضایی که بنا بر این تعریف حتی در گونههایی از برنامههای شهربازی هم دیده میشود این لغتنامه علاوه بر تعریف کلیِ فوق نمونههای قدیمیترِ این هنر را در آثار کورت شویترز و دکورهای پرجزئیاتِ نمایشگاههای دهه 30 هنرمندان سورئالیست پیمیگیرد. اما هنر محیطی به عنوان یک جریان به شکل رسمی در اواخر دهه 1950 میلادی آغاز و در دهه 1960 شکوفا میشود، یعنی زمانی که به طور نزدیک با هپنینگها ارتباط مییابد. اصطلاحِ هنر محیطی در این دوره به شکلی یله و رها به کار میرفت و گاهی اوقات به هنر زمین و چیزهایی از این دست اطلاق میشد. این هنر بیش از آنکه خلقکنندهی محیطی برای دربرگرفتن و جذب مخاطب باشد در گونهی هنرهایی دستهبندی میشود که دخل و تصرف در محیط طبیعی را هدف خویش قرار دادهاند.
“دکورچین” در چند مورد اقدام به طراحی واجرای هنرهای محیطی بوسیله استرینگ آرت در تهران و کرج نموده است که با بازخورد و استقبال فراوان هم میهنان روبرو شده است.
” تصاویر مربوط به هنرهای محیطی اجرا شده توسط دکورچین را در گالری تصاویر مشاهده نمائید.
با دوستانتان به اشتراک بگذارید